Λόγω της ανθρώπινης συμπεριφοράς, τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι έχουμε εισέλθει σε μία νέα γεωλογική εποχή (Anthropocene)...
Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι έχουμε εισέλθει στην anthpocene (ανθρωπόκαινο) γεωλογική εποχή, σε συνέχεια της holocene (ολόκαινου), αναφέροντας ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της γης που ο τρόπος ζωής του ανθρώπου διαμορφώνει το περιβάλλον του και όχι το περιβάλλον τη ζωή του ανθρώπου, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Συστήνουν μάλιστα επιτακτικά την ανάγκη αλλαγής στον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και συσχετιζόμαστε.
Η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας ονόμασε τον Ετήσιο Κρατικό Προϋπολογισμό σε Wellbeing Budget…
Από το 2019 η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας μετονόμασε σε Wellbeing Budget τον κρατικό προϋπολογισμό επειδή πέραν της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας της, στοχεύει και στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών της.
Έχουν διαμορφωθεί δείκτες που μετρούν την ανθρώπινη ευτυχία και την ανθρώπινη πρόοδο…
Τα Ηνωμένα Εθνη, ο ΟΟΣΑ αλλά και άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί και φορείς εκδίδουν ετήσιους δείκτες που μετρούν την ευτυχία, την ανθρώπινη πρόοδο και το wellbeing των ανθρώπων, λαμβάνοντας υπόψη ποιοτικά στοιχεία, όπως είναι η ικανοποίηση από τη ζωή και την εργασία, το αίσθημα της ασφάλειας, της μοναξιάς, η κοινωνική εμπιστοσύνη και συμμετοχικότητα και άλλα.
Μεγάλο ποσοστό εργαζομένων δηλώνει ότι μάλλον δεν μπορεί να διαχειριστεί τα επίπεδα στρες...
Σύμφωνα με μελέτη του 2021 της ΕΥ σε 1232 εργαζόμενους για την ψυχική υγεία και ευεξία των εργαζομένων στην Ελλάδα, το 45% δηλώνει ότι αισθάνεται κουρασμένο όταν ξεκινάει τη μέρα του ενώ το 40% δηλώνει ότι δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί ή ότι πραγματικά δεν μπορεί να διαχειριστεί τα επίπεδα στρες που έχει.
Σύμφωνα με το World Happiness Report 2022 που εκδίδουν τα Ηνωμένα Εθνη η Ελλάδα έχει βελτιώσει τη θέση της τα τελευταία χρόνια...
Στην τελευταία έκδοση του World Happiness Report 2022, η Ελλάδα βελτίωσε τη θέση της κατά 20 μονάδες. Συγκεκριμένα για την περίοδο μετρήσεων 2019-2021, η Ελλάδα βρίσκεται στην 58η θέση παγκοσμίως από την 77η θέση που κατείχε για τα έτη 2017-2019.
Λόγω της πανδημίας Covid19, τα παγκόσμια ποσοστά άγχους και κατάθλιψης αυξήθηκαν κατά 25%...
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας τα ποσοστά άγχους και κατάθλιψης αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 25% την ίδια στιγμή που ήδη το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από κατάθλιψη, 700000 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο και η αυτοκτονία αποτελεί την 4η αιτία θανάτου στις ηλικίες 15 έως 29.