Παύλος Σακκάς

O Παύλος Σακκάς είναι Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951 και σπούδασε Ιατρικής στο ΕΚΠΑ. Ειδικεύτηκε στην Νευρολογία και την Ψυχιατρική στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, έχοντας για δασκάλους του τον Σπύρο Σκαρπαλέζο και τον Κώστα Στεφανή. Εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Το 1988, με υποτροφία του ΙΚΥ, μετέβη στο Σικάγο, στο University of Illinois, όπου ειδικεύτηκε στην Συμβουλευτική Διασυνδετική Ψυχιατρική. Εκεί επίσης έκανε σημαντικές μελέτες στην ψυχοφαρμακολογία καθώς και για την φωτοθεραπεία στην εποχιακή κατάθλιψη, για τις οποίες του απενεμήθη ο τίτλος του visiting assistant professor.

Στην Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ υπηρετεί από το 1980 ανεβαίνοντας όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας.

Το επιστημονικό του έργο εκτείνεται σε ποικίλους τομείς της Ψυχιατρικής, με πάνω από 900 αναφορές των εργασιών του στην διεθνή βιβλιογραφία (h-factor 18).

Εκτός όμως από το επιστημονικό του έργο έχει και πλούσια ενασχόληση με τα κοινά. Διετέλεσε για χρόνια μέλος της ΓΣ της Ιατρικής Σχολής. Επίσης εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ΔΕΠ της Ιατρικής, του οποίου ήταν και πρόεδρος, ενώ επανειλημμένα εκλέχτηκε και στο ΔΣ της ΠΟΣΔΕΠ, σε κρίσιμες εποχές για το Πανεπιστήμιο. Έχει τέλος κάνει πλήθος παρεμβάσεων στα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, τόσο για επιστημονικά θέματα, όπως και για θέματα που αφορούν τα ΑΕΙ και την Ιατρική.

Το 2014 εξέδωσε το βιβλίο “η Ψυχιατρική Αλλιώς”, το οποίο έγινε αμέσως best seller και μεταφράστηκε τον επόμενο χρόνο στα Αγγλικά και κυκλοφορεί ακόμα και ως audio-book (Revealing Psychiatry).

Το 2019 κυκλοφόρησε το βιβλίο του “Φάρμακα Ψυχής”, από τις εκδόσεις Αρμός, στο οποίο πραγματεύεται, την επιφυλακτικότητα που καλλιεργείται στην κοινωνία μας για τα ψυχοφάρμακα.

crossmenuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram